Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

joi, 30 iulie 2009

Banca Mondială ne critică pentru că umflăm costurile autostrăzilor

enegocierea contractelor de infrastructură plătite din bani publici către companii private, practică ce conduce la majorarea costurilor finale de două-trei ori faţă de valoarea iniţială, ajungându-se la “unele dintre cele mai ridicate costuri
din Europa”, este una din principalele cauze pentru care sistemul românesc de transport este mult rămas în urmă, din punct de vedere calitativ şi al eficienţei. Aceasta este una dintre concluziile unui raport al Băncii Mondiale, la care făcea referire săptămâna trecută preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi care a fost obţinut de ziarul Gândul.

Un exemplu în acest sens, nenominalizat însă de experţii BM, este contractul pentru Autostrada Transilvania, Braşov – Borş. Semnat cu compania
americană Bechtel în perioada guvernării Năstase, documentul prevedea un “preţ ţintă” de 2,2 miliarde de euro
pentru construcţia întregii autostrăzi, de 415 km.

Recent, ministrul Radu Berceanu a anunţat că, după estimările sale, doar pentru mai puţin de jumătate din tronson, de la Câmpia Turzii la Borş (189 km), statul român va plăti 2,5 miliarde de euro.

În ultimii cinci ani, statul a plătit către Bechtel o sumă totală de 2,7 miliarde de lei, viramente efectuate aproape în totalitate de la buget, lucrările de execuţie fiind începute la două din opt tronsoane şi finalizate în proporţie de 35% şi 18%.

Valoarea plăţilor către constructorul american, efectuate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), a crescut gradual în intervalul 2004-2008, de la 298,2 milioane lei, în primul
an contractual, la 706,5 milioane lei, în 2007, şi la 1,1 miliarde lei, în 2008.

Mai recent, cu numai o lună înainte de predare ştafetei politice de la finele anului trecut, oficialii Ministerului Transporturilor au majorat cu 57 milioane de euro, prin acte adiţionale, costurile lărgirii la patru benzi a centurii Capitalei şi cel al construcţiei tronsonului de autostradă Bucureşti – Moara Vlăsiei.

Legislaţia exproprierilor, deficitară

Oficialii ministerului recunosc “sportul naţional” al actelor adiţionale, practicat în ultima perioadă, prin favorizarea unui ofertant ce oferă un cost foarte mic, nesustenabil economic, dar susţin că preţurile finale sunt de fapt cele reale.

O altă piedică majoră în calea dezvoltării infrastructurii în România este identificată de specialiştii BM în legislaţia pentru exproprierea terenurilor pentru proiecte de utilitate publică.

“Având în vedere poziţia financiară nesatisfăcătoare şi slabul sistem de management financiar al CNADNR, auditorii au refuzat să exprime o opinie asupra situaţiei financiare a acestei companii începând cu anul 2003”, se arată în raport.

Oficialii ministerului speră ca modificările aduse recent legislaţiei privitoare la exproprieri să fie suficiente pentru rezolvarea problemei. Documentul mai notează şi lipsa de stabilitate a managementului şi “puternica interferenţă politică în numirea şi destituirea directorilor”. BM remarcă şi lipsa transparenţei tranzacţiilor şi utilizarea excesivă a deciziilor discreţionare practicate în domeniu. Pe termen scurt, raportul recomandă, printre altele, “reanalizarea şi revizuirea contractelor de infrastructură supracotate”.

Pe termen lung, experţii instituţiei financiare internaţionale sunt de părere că se impune “îmbunătăţirea managementului şi a proceselor şi sistemelor de pregătire a proiectelor” şi “dezvoltarea unui program competitiv privind proiectele în parteneriat public-privat”.

Niciun comentariu: